Vi leverer til hele landet

Ferdig trykket etter kun 10-14 dager

Ingen oppstartskostnader!

Ring prosjektleder på 917 58 003

Trykking og produksjon

Produksjonsmetoder

Vi vil alltid velge den metoden som egner seg best for det enkelte prosjekt, så du trenger ikke å ha noe kunnskap om det vi nevner på denne siden. Vi kan i hovesak skille mellom 3 forskjellige trykkmetoder som er vanlig å bruke innenfor klestrykk:
- Silketrykk
- Transfertrykk (Folie eller CMYK print)
- Digitaltrykk - DTG - (Direct to Garment)

Silketrykk

Silketrykk er trolig den eldste trykkmetoden for klær og her presses tekstilmalingen gjennom en tynn "silkeduk" og over på produktet. Dette gjøres farge for farge før det tørkes i et varmeskap. Trykket synker lit inn i stoffet og blir derfor behagelig og tynt selv på store flater. Ulempen med denne metoden er at den ikke er effektiv å bruke før man har kommet godt opp i antall. Det er derfor store oppstartskostnader pr farge. I tillegg er utstyret svært plasskrevende. Derfor er dette ingen metode vi foretrekker med mindre det er snakk om store kvantum. Vaskbarheten er heller ikke like god som Folie Transfer.

Se verdensrekorden i antall trykkede t-skjorter på en silketrykkmaskin gjort i 2010 i filmen under.
 

 

Tranferstrykk

Innenfor transfertrykk bruker vi 2 metoder i klestrykk.no. Vi har valgt å kalle dem Folie Transfer og CMYK Transfer.

Folie Transfer: (Beste kvalitet når det kommer til vaskbarhet og slitestyrke)
Innenfor råmaterialene til Folie Transfer er det store forksjelligheter farger og kvalitet. Vi bruker kun den beste og tynneste folien med mindre annet er avtalt. Med denne metoden klarer vi også å være leveringsklar innen en uke.

Fremgangsmåten for å fremstille store trykk/stickers til biler, butikkvinduer osv. er den samme.

CMYK Transfer (Ubegrenset med farger på trykket)
I stedet for å skjære ut fargene i trykket på folie, så kan man også printe eller tørrlegge silketrykk ut i CMYK-farger og lim på en midlertidig folie. Så varmepresses trykket på samme måte som Folie Transfer. Da er det bare å fjerne den midlertidige folien og trykket er ferdig. Dette gjør at prisene ikke stiger så mye ved mange farger. Her er det også store kvalitetsvariasjoner, men vi velger det beste som har en svært god vaskbarhet.

Digitaltrykk - DTG - (Direct to Garment Printer)

Med denne metoden blir produktet lagt inn i en spesiallaget printer. Så vil printeren printe direkte på plagget med spesialblekk for tekstiler. Når trykket er ferdig printet må trykkes tørkes i et varmeskap, varmetunell eller varmepresse. Fargede plagg må stort sett forbehandles for at blekket skal feste seg. I tillegg må man printe med hvit blekk først for å få frem fargene. Denne teknologien er ny og derfor er vaskbarheten og slitestyrken noe svakere enn silketrykk på svarte skjorter, mens hvite skjorter har noe bedre vaskbarhet. Denne produksjonsmetoden er forholdsvis ny og kvaliteten varierer veldig fra produsent til produsent. Fordelen med dette trykket er at blekket trenger inn i tekstilet slik at man får et svært tynt trykk som føles veldig behagelig. På hvite T-skjorter føles det enda tynnere og mykere enn silketrykk. Dette er også den mest miljøvennlige trykkmetoden for klær. Denne trykkmetoden egner seg best når trykket inneholder mange farger og er stort og heldekkende.  

 

 
FRI FRAKT OVER 500,- kr!